Kategorier
Preparations

Återstarta avstannade kniviga projekt !

Är vad jag tänker göra med mitt gamla Knivprojekt. Hade haft kontakt & samtalat med Mora of Sweden under många år från 2006 – 2010 och hade lagt ner många tankar och idee’r i ”vårt” så kallade knivprojekt.

Men när avtalet skulle skrivas under så valde MOS en annan affärsmässig bedömning. Med distans till det hela så kan jag i dag se en aningen mera nyanserat på det hela och i viss mån förstå deras val. Då mitt mål vara att addera mervärden till knivbrukaren om hur man hanterar en kniv, vilket i sin konsekvens innebär att man inte behöver köpa en ny när den tappar skärpan utan man lär sig att återskärpa den.

Foto0287
Kniven Orion som jag gjorde 2012 är utgångspunkt för Knivkonceptet..

Det som är lite intressant med min nyvunna kraft i detta, är att min ambition och vilja & ladda mitt knivprojekt med mera kunskap om den skärande eggen. Dvs att ansvaret för knivbrukaren inte kommer att ta slut med att jag bara överräcker eller säljer kniven. När det gäller priset på min produkt så kommer jag att utgå i från vad min marknadsundersökning gav 2010 d.v.s 595 sek var vad marknaden var beredd att betala för mitt/vårt knivkoncept… Jag har som en del vet sålt ett antal av Moraknivar under ett antal år. Det var både ris och ros under den tiden. Exempelvis när jag hade ett internet pris som jag minns var satt till 495:-  när man kunde köpa kniven för runt femtiolappen i butiker. miki gen1Kan förstå att en del blev upprörda över att man ansåg priset oskäligt. Men saken är den om man kunde bortse från plasten som var grå och relativt ”ful” och liknade mer enIMG_0030 verktygskniv än en Outdoorkniv så var det inte oskäligt. Survivalknife eller Outdoorkniven Kniven nedan  har lika handtag och liknande slida som en verktygskniv som undertecknad betalade ca 79 SEK för ett antal år sedan, förvisso  har den nya så kallade Survivalknife’n ett bryne och eldstål men priset på den är också ett annat, priset för närvarande är inte oskäligt eller för högt enligt mig. Frågan som man kan ställa sig är om 79 SEK är skäligt för kniven nedan om betänker hur viktig den kan vara i en hand som kan använda den väl.  IMG_0680 Jag fick en del kommentarer på utsidan forum under den tiden. En del bemödade sig t.o.m att skriva till mig och prata om det sanslösa priset. Idag vet jag lite mera om hur marknaden kommer att respondera på mitt pris. Jag kommer att ha tre priser för min kniv som skall heta kort och gott.

Naturkniven  gjord för hand  Jag har i dag ca 700 knivblad gjorda av MOS de kommer jag att ge en ny finish d.v.s att jag kommer att härda om och anlöpa dem så att de passar mina tankar om ett bra och dugligt blad.

Vidare så skall jag mönsterskydda min id’e om knivbryne som finns i bara ett exemplar vid dags dato. Det var något btw som jag tänkt droppa till MOS om vi hade fortsatt samarbetet. Priset på min Kniv med eldstål och bryne samt ett papper om skötsel och handhavande kommer att inom kort att finnas tillhands över detta etermedium.

Vad är mitt kundlöfte till kunden/er ? ”Att det skall bli det mest kopierade knivkonceptet.”

Detta är de priser som kommer att vara under uppstartperioden.

495 SEK excl frakt om vi är vänner på  Facebook
595 SEK Ordinarie pris

Kniven kommer inom kort gå att beställa på en ny hemsida skapad för försäljning av mina produkter.

Vid större inköp pris enligt överenskommelse.

Pris på mässor och marknader ? beror på hur duktig och intresserad du är att pruta på priset eller vad du har att byta med.

Bilder på den färdigställda kniven och brynet kommer inom kort. Kan iaf säga att inspirationen kommer av vårt Nordiska knivtradition som sträcker sig över ca 1000 år bakåt tror jag. Någon som har andra uppgifter?
Produktionen har just startat hoppas kunna visa ett första exemplar väldigt snart.

IMG_0674

Tills den är klar så skickar jag in lite av gårdagens produktion av knivslida till en kniv skapad av Pontus Holmberg Eskilstuna, Köpte den på en loppis för ett antal år sedan för ca 5 SEK googlade lite på honom och fick bl.a fram detta om denne man http://www.cultur.nu/knivar/eskilstuna/eskilstunamapp_2012/eskilstunamapp2012.htm

Knivslidan e gjord av björknäver och fäst med både splitsad granrot och vriden björk kvist och hänget är granrot.

man

Ha ne så bra allihopen i vårt vårfina och avlånga land…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar