Återuppstånden inför jul !

Är lite vad undertecknad  känner sig inför detta medium, är nu åter i etern. Vad har då hänt under hösten 2014. En hel del kuligt har hänt ska försöka sammanfatta börjar med evenemanget i

IMG_1155September: hos Ulrika och Håkan i Sjögetorp där hade Sveriges överlevnadssällskap årsträff med inbjudna gäster. Undertecknad hade någon slags roll med att visa hur man garva skinn och skapa en huvudbonad omedelbart efter slakt. Vi var fyra som höll i olika teman. Peter Viking var inbjuden att förevisa flintknackningen’s ädla konst Sven Isaksson visade på tillagning av det avlivade fåret utifrån en historisk kontext Mattias Norberg visade på ett antal olika eldmetoder. Alla dessa områden var uppskattade av våra utländska gäster och övriga anmälda, samtidigt så fanns där möjlighet att återse ett antal ”gammla” SÖS:are som man inte sett på många år. Även självaste Lars Fält hade sökt sig till detta evenemang och berättade en del om SÖS grundandet.

IMG_1206Oktober: flyttlasset rullar mot Stockholm i slutet av oktober, mycket pga att kunna äntligen få tillbringa mer tid med min dotter. Jag bor för tillfället på ön Yxlan vilket ligger Norr Stockholm och lite söder Norrtälje. När jag pratar flyttlass så var det inte värre än att allt rymdes i en liten Suzuki swift -89. Jag har även skiljt och gift mig med facebook. Min nya facebook är ännu inte särskilt offentlig då den gör avstamp mer i en företags anpassad riktning.

IMG_1181November: Tillbringade min födelsedag hos min goda vän Erik Palmqvist i Njupingetorp och vilken trevlig helg det blev sedan, kändes som den innehöll det mesta först tillvaratagande av Älg en trevlig rundvandring på ägorna jakt god mat och goda samtal.

Full av energi så återvände jag till Stockholm för att ta mig ann det nya jobbet med att sälja fisk. Har nämligen mera regelbundet jobba med fisk nämligen på http://sveasfisk.se får se hur det går med det.

November månad har även innehållit besök av SÖS:folk som bor i Stockholm med omnejd.IMG_1207 Ska även besöka några SÖS:are nu på fredag 12/12 för att samtala och äta en god bit mat.
Avslutningsvis så innehöll november en omvälvande modell som undertecknad återkommer till i ett eget inlägg vid ett senare tillfälle.

IMG_1214

 

IMG_1215

 

December: har bestått i att försöka komplettera en del möbler i mitt ”nya” hem som för övrigt har el. Det har varit en anpassning till el med ett viss vemod det första nätterna och framförallt Utsikt mot Blidömornar med insikten om att det inte behöver eldas något för värme, men det går fort att anpassa sig till moderniteter så som dusch elspis m.m. När det gäller att möblera så är det nog ett av de bästa ställena att bo på i Sverige mycket pga http://bortskankes.se detta är fantastiskt för en som inte vill eller kan lägga så mycket på möbler. Har på någon vecka möblerat ett hem med hjälp av bortskänkes.se.

IMG_1217Vidare så får jag erkänna ett ökat intag av POLKA GLASS då min glasskvot under de sju senaste åren har varit starkt eftersatt, mycket pga att jag ej har haft någon frys i mitt hushåll. Detta har fört med sig ett stort intag av just POLKA GLASS, har ännu inte valt att uppsöka någon hjälp då jag ännu känner en viss kontroll av intaget. Återkommer även i  POLKA frågan senare. Kan även tillägga att än så länge hittar jag POLKA i endast 1/2 liter’s förpackningar.

Ta väl hand om er & lev nu….

 

Lämna ett svar