Kategorier
Preparations

Barfotamannen & den helige i päls.

Enligt Jari så har man i Ryssland hos vissa naturfolk givit Brun björnen (ursus arctos) det namnet. Jag såg ett intressant program om Björnen i går på SVT som ger mig nya insikter och dimensioner åt detta fina och mäktiga djur. http://www.svtplay.se/video/2107897/naturfilm/den-helige-i-pals Ska bli spännande att ta mig an det Björnskinn som jag blivit lovad av en Björnjägare. björnmacka
Har även provat björnkött toppat med unga groblad (plantago major) eller som indianerna enligt hörsägen kallade groblad (den vite mannens fotspår) om det stämmer vet jag ej, kanske någon av er kan verifiera dess riktighet eller oriktighet.

Har nu klippt samtliga får som behövde klippas, något som jag tar med mig av det är att läsa instruktioner om hur man ställer in klippar-saxen, då det gör det hela mycket enklare för både dig och fåret. Vad har för övrigt hänt den senaste veckan, i helgen som gick så var jag och Jari på Bredbydagen och sålde en del kött, sanningen är att det var mera Jari som sålde, Undertecknad träffade en charmig dam som jag satt och samtalade med. Hon skulle fylla 80 denna sommar, den livserfarenheten av livet som bara årena ger är spännande att få ta del av. Önskar dig Grattis i förskott och hoppas din födelsedag blir minnesvärd.

Förra helgen var även intressant för undertecknad då jag var med på Facebook och diskuterade om olika knivars funktion och ändamål. En slutsats som jag därav drar är att det finns en mängd olika erfarenheter på vad som är en god allroundkniv.

Ett konstaterande är att vi sätter gärna stödord framför kniv för att på så vis ”hjälpa” oss att välja rätt typ av exempelvis kniv. Finns där faror med sådant? Enligt mig ja, pga att det kan förleda oss att tro att det är verktyget som innehar de specifika egenskaperna. En person på forumet gav exempel på om man kan anskaffa ett så kallat Träffvapen eller Hittahemkompass. Kul kan man tycka men liknelsen med exempelvis Överlevnadskniv är inte helt snurrig och galet utan en god tankeställare över hur tillskriver vissa ting egenskaper.

Vad gör jag i övrigt måntro? Jag har funnit inspiration till att skriva en del om mina tankar som kanske utmynnar i något någon gång. I mitt mål att inte ge upp Rysslandsäventyret så har jag ansträngt mig för att framöver försöka tjäna en del pengar, ett är Knivprojektet det andra har också med en skärande egg att göra men mera en som du inte bör använda kniv till det är en hårdmetalborr som man kan borra i de flesta material med, mera om det kommer snart får hem i dag ett antal exemplar kanske kan ge er information till veckan.

Ok d var allt för nu ta väl hand om er därute i verkligheten KRAM Mickl

Lämna ett svar