Kategorier
Preparations

Besök på fridhem !

IMG_0816Har jag haft förra veckan, till min stora  glädje så ringde Markus Vallie’n och hade vägarna förbi Skuleskogens breddgrader. han kom med god mat och många fina och inspirerande ide’er om samspelet med den omgivande naturen. Får säga att det är ett privilegium att ha Markus som vän. Det goda samtalet var vad vi kunde ägna oss åt under några dagar.

Samtidigt han vi med att kika efter Bäver samt besöka ”min” Fiskementor Sven-Olov Vedin. Han hade en kort genomgång om nätbindningens ädla konst och som han kan det. Även så fick vi en hel del kloka tips om olika inläggningsmetoder av strömming av sambo Birgitta.IMG_0838

Vi testade även att uringarva ett grävlingsskinn, så vi nödgades dricka en del öl för att på så vis få de nödvändiga garvämnena, Urinet reagerar med djurets naturliga fett och hjälper till som transportör av fettet in i mellan kollagenfibrerna. Resultatet kommer snart att visa sig..

 

IMG_0811

Renskinnet börjar släppa mer och mer hår ska ge en rapport i morgonkväll hur det ser ut.

Under helgen har jag skruvat fast startmotorn på min husbuss Mercedes 307 D – 80 och minsann så funkar den helt lysande kickade igång utan större problem så nu återstår bara en mellanaxel och övre kopplingscylinder så får jag besikta den.

Under dagen i dag så har jag satt upp min tipi av presenning, kommer mera text och bilder om den under morgondagen har btw tänkt inviga den i kväll blir direkt en natt i den.

Lämna ett svar