Kategorier
Preparations

Guess en fantastisk kamrat.

20131104_104524Har i tidig gryning varit ute i nysnö med Guess för att jaga älg. Jag inser många saker när jag jagar med honom, dels att hans jaktlust av stora mått finns där, jag känner även behovet av att vi kan samspelet, han söker ut mycket bättre och sveper av området framför oss på ca 100-200 m vilket är helt ok för mig. Min känsla av att valet av hund för mig inte kan ha varit mera rätt för mina syften. Jag börjar få kläm på hur Östsibiriska laikor jobbar, man skall också veta att de har samexisterat med Varg betydligt mycke längre än exempelvis vad våra spetshundar så som Jämt & Gråhund har gjort, vi har kunnat präglat dessa under lång tid utan att vara speciellt oroliga för vargsammanstöt. Jag vill inte göra något uttalande vad som är bäst mera bara konstatera att laikor i allmänhet har större kontakt med hundföraren, det ger i sin konsekvens att jag som hundförare behöver i större utsträckning gå försiktigare.

20131104_105243Guess förtjänar att det skjuts efter honom, han gör allt rätt och jag hoppas att vi snart får tag på älg. Han skötte sig mycket bra i dag men han kan inte trolla fram älg när det inte finns någon. Är helt säker om det finns älg på området så kommer han att visa vad han går för. En fröjd och ära att få vara ägare till en sådan fin kompis.

Ha de gött /Mikael

Lämna ett svar