Kategorier
Preparations

Heading East

20131025_160807_2Är vad undertecknad gjorde förra helgen med fantastiska vänner från Sveriges överlevnadssällskap vi var inbjudna i egenskap av instruktörer tror jag. De representerade länderna var Estland – Finland – Nederländerna – Sverige. Temat för helgen var skodon av allehanda olika modeller, Fredag och första kvällen handlade om att ta sig fram i myrlandskap med en lång pinne, mycket intressant med en kunnig och engagerad instruktör vid namn Erki. Det berättades även att dessa stora myrlandskap hade en del mindre torra områden som var ett bra skydd för ”Skogsbröderna” http://sv.wikipedia.org/wiki/Skogsbr%C3%B6derna som höll sig undan ryssarna från slutet av andra världskriget ända in på 1970-talet. Jag har när det gäller ”skogsbröder” haft den stora äran att fysiskt träffa en sådan, nämligen Alfred Kerman året var tror jag 2002 då jag var där med Harry Sepp och höll en utbildning för Kaitseliit (Estniska hemvärnet) klipper in en länk. http://www.kaitseliit.ee/ som av en ren händelse är undertecknad med på en bild i en uppdatering från 1/11 2013.

20131026_112829_2Lördagen brukades till att tillverka skor av allehanda material vilket var kul och inspirerande kvällen bestod av ca 5 timmars bastubadande. Sammanfattningsvis så var helgen magisk den enda lilla plumpen som jag tycker var att jag levde i någon föreställning av att jag kunde det här med flyg. Jag valde att flyga med Ryanair vilket är klurigt, det fick jag kännedom när jag kom till gaten och visade upp mitt elektroniska boarding kort och de sa att det måste vara av papper. reasan gick på 60 EUR att tokspringa tillbaka och försöka få ett boardingkort utskriven i papper av Ryanair kostade 70 EUR så pappret kostade 10 EURO mer än än själva biljetten. Jag antar att den informationen finns i bokningsdialogen på internet så jag försatte mig i situationen mer än jag hamnade i den, men surt var det iaf.

Men vad gör detta om hundra år, helgen ska räknas på totalen som en av de absolut trevligaste på många många år mycket pga mina svenska vänner, btw så hade jag även en liten romans på färjan över träffade en mycket trevlig tjej som jag gärna skulle träffa igen.

Vad har ni gjort för spännande?
Kram och ta väl hand om er // Mikael

 

 

Lämna ett svar