Kategorier
Preparations

Hur & om hjälpa att ro en annans båt från land ?

Våren har övergått till Sommar i många delar av vårt avlånga land. Undertecknad ”gnuggar” på med sina små projekt, Är dock en aningen fundersam över vår så kallade utveckling på ett antal plan. Har insett att man vart med och skapat en tonåring som önskar vara mera självständig, utan alltför stor inblandning av en yrvaken far.

Insikten om att ens erfarenhet på både bra och mindre bra sidor inte just nu värderas så mycket är ett kännbart uppvaknande, att ens försök till kommunikation inte når fram är med skiftande känslor. Inser att man blivit en aningen bortskämd med att bli lyssnad till. Bara för att man är Pappa innebär det inte någon omedelbar accsess till ens barns utveckling som man så gärna vill vara en del av.

En del av lösningen kan vara är att ta ett steg tillbaka och låta ens barn närma sig en mera. Finns säkert helt naturliga mekanismer till varför detta sker, det kluriga är att man vill begripa varför, och omedelbart frigöra resurser till att hantera den nya utmaningen.

DSC_0002Har flera gånger tidigare skrivit om min favoritmetafor d.v.s båtmetaforen och att där i vad mån det medges ”sitta still i båten” när man exmpelvis är en bit i från land. Just nu nödgas man se ens kära i egen båt där hon önskar och håller på att lära sig ro en hel del på egen hand. (känns som hon är utom hörhåll just nu, fastän jag ropar för full hals så är det för mycket vind på havet mellan oss som gör att mina rop inte riktigt når fram)

Kanske blir hon den roddare eller sjökpapten som man bara kunde drömma om att bli själv. Kanske kan vi i en framtid kan ro eller ha våra olika båtar mera vid sidan av varandra, och där man även kan få åka med i varandras båtar en kortare eller längre tid.

Utvecklingen gör även gällande att man i vissa stadier söker lite mera av en racerbåtar som man kan få åka med i när man känner för det. I stället för att se en rodbåt som aldrig riktigt planar ut numera. Kanske borde man lite oftare häkta på sin utombordare som en gång fanns kopplad till ens nu enkla rodbåt med ett segel som det finns en hel del hål i trots evigt lappande och täljande av nya åror.

Med tanke på att jag i en hel del avseenden sitter forfarande i en rodbåt med i bland blygsamma segel. Kan jag förstå att man siktar till att skaffa sig en något större båt med lite större besättning vilket i och för sig redan finns. Där även där man ror efter bästa förmåga.

Om du min finaste läser detta så önskar jag dig all lycka med din framfart på de vatten som du önskar kryssa över. Är lite på efterkälken just nu då min båt är av äldre modell som behöver rustas upp och kanske målas en aningen. Håller på att bygga om min roddbåt/fiskebåt till även att bli lite mera av bogserbåt med möjlighet att bogsera de båtar som kan tänkas behöva ens hjälp. Tills dess kan bli aktuellt, så fungerar den även om än lite kantstött som den lilla fiskebåt med inriktning på att fiska för att sörja för ens ringa behov.

”Bättre en eld utan rök än rök utan eld”

Med önskningar om en god helg: PERMAA

Lämna ett svar