Kategorier
Preparations

Kasta fibrer!

image

Är ett uttryck som min vän Peter brukar(de) använda för att komma ihåg det latinska namnet på bäver. Vars latinska namn är Castor fiber väldigt fyndigt tycker jag. Denna fina lördagskväll spenderar undertecknad i det fria, en mysig plats i Skuleskogens fina naturområde nära en bäck som heter svartån. En liten mysig brasa och en redig gjutjärnspanna att steka allehanda gosaker som exempelvis sik. Som inte är fångad just här, den har min fiskementor Sven-Olov Vedin ståt för antagligen fångad någonstans efter Nordingrå kusten.

image

image

Bilderna ovan föreställer en redig bäverdamm som är väl underhållen det är naturligtvis viktigt att dammen står pall för lite påfrestningar, katastrof är det om den brister då bävrarnas hydda i allmänhet ligger en bit uppströms där ingången behöver vara under vatten för att på så vis hindra rovdjur från att ta sig in.

Hoppas att er lördagskväll är till belåtenhet varma hälsningar Bäverjägarn
PS: Guess hälsar till alla tikar att han känner sig stark.

image

Vad är detta? kl 23.30 den 9/11 så börjar det regna på oss på en höjd över havet som är ca 250 m. Ur led är tiden. Klockan är nu 02.27 och jag viker in mina hovar för natten.

Lämna ett svar