Kategorier
Preparations

Möte med en dokumentärfilmare

Under gårdagen hade jag ett möte med en dokumentärfilmare där vi pratade om att ev skildra samspelet mellan människa – natur -teknik, vi får se vad det ger, men det kändes tveklöst fruktsamt att prata med en person som väger in aspekter som en annan inte har tänkt och samma kunskaper om, roade mig efter han åkt att googla på just Dokumentärfilm och fann detta på Wikipedia http://sv.wikipedia.org/wiki/Dokument%C3%A4rfilm Vet inte om detta blir en upprepning på Nanook of the north. Men kanske kan vi skildra något med något slags underhållningsvärde. Fredrik som var hans namn skulle åka hem och fundera en del om hur det fortsatta upplägget kan tänkas se ut, så vi får helt enkelt se vad det blir av detta projekt.

canon xf100En kamera som han använde som jag fann oerhört smidig var denna lilla Canon XF100 som jag tror var den filmkamera Fredrik använde sig av vid vårt möte. Priset var inte heller så fruktansvärt avskräckande heller ca 18 000:- är väl överkomligt för en helt ok Filmkamera.

Jag vill minnas att jag åkte i slutet av 80-talet till Nederländerna och Sony super 8Schiphol flygplatsen och köpte en Video 8 kamera till min kusin som där kostade ca 12 000:- där medans att den kostade ca 20 000 tusen här hemma i Sverige.

 

Lämna ett svar