Kategorier
Preparations

Norge – Bömlo – Rong – Sverige – Finland- Sverige

CIMG1123
Norge Bömlo

Mitt Norge äventyr fortsätter, har varit i detta land i en dryg vecka med fantastisk natur i 360 grader. Att dessutom finna fantastiska vänner som är goda ambassadörer för sitt land gör det hela ännu mer givande.

Befinner mig nu på en Ö utanför Bergen där vi varit i ca en vecka och hjälpt till med att ställa i ordning ett Värdshus som har fått besök av ett antal arbetare som skall jobba med att färdigställa en Bybana intill Bergen.

Sotra
Sotra

 

Skall göra en tur hem till Sverige men kommer med stor sannolikhet att återvända för att lära mer om Naturen fisket och fällfångst i Norge.

Ovanstående text är skriven för ca tre veckor sedan, har hunnit med att vara i Sverige och planera för en Jakt och fiske kurs som går av stapeln i slutet av september. Sitter för tillfället i bilen på väg hem ifrån Ny Karleby i Finland där min Vapendragare Järvinen och jag har varit och demat den skärande eggen. Passerade för ca 30 min sedan Haparanda i riktning söderut mot Skuleskogen.

Är full fart vill jag mena, men mycket kul dels att få träffa grannarna i Finland med klockren Svenska och är imponerad av deras kunnande om den Skärande eggen.

Träffade också intressanta Knivbladstillverkare/Smeder får se om det blir något av det.

 

 

 

Lämna ett svar