Kategorier
Preparations

Ren(a) korrigeringar !

Kommer jag att behöva göra efter någon vecka hemifrån. Har i helgen vart i Skuleskogens nationalpark, kunde inse att jag saknade radion mer än vad jag trodde. En av förklaringarna kan vara att man har ju begränsat med handlingsutrymme när det gäller att skapa i från naturen. Något som kan vara klokt och även tillåtet är att ge sig på att måla när man befinner sig där behövs isf något att måla på. Tar med mig ett ritblock nästa gång.

Renskinnet på skavbom
Renskinnet på skavbom

Renskinnet är i dag upptaget med mycket gott resultat alltså inte för någon dryg vecka sedan, ska kolla bakåt och räkna ut hur länge det legat i. Inser att jag la i renskinnet den 22 april dvs 34 dagar så ca 1 månad var i detta fall helt utmärkt inget narvsläpp vad jag kan se har skett, viktigt är att om det sitter hår kvar på skinnet är att ni använder något som inte är vasst att skrapa med på narvsidan då det kan äventyra narvskiktet. Ett kapat underben från Älg funkar fint eller en träbit i lika storlek också.

IMG_0885Det som jag kunnat konstatera är att det finns lite småhål på skinnet men inget som är väldigt besvärande. Antar att det kommer i från korm larv av renstynget (Oedemagena tarandi Lin.) källa: http://g3.spraakdata.gu.se/saob/show.phtml?filenr=1/128/86.html 

SkrapnIMG_0886ingen av skinnet tog max 10 minuter nu återstår att samla in sälgbark så att vi kan koka och lägga i skinnet i barkbadet, kommer att försöka visa så mycket av det hela som möjligt, ska också visa fettgarvning av Grävlingsskinnet med. Kanske gör jag en ny grävlingsväska, får se vad det blir. I dag är det en så regnig dag så det får bli en kojdag och lite hantverkande inne.

 

Lämna ett svar