Kategorier
Preparations

Värdet av sammarbete!

20160813205841Har för mig vart tydligt under denna sommar i båda positiva och mindre positiva riktningar, en del som man hoppats på och stöttat under många år i olika sammanhang, där jag sett framsteg till att absolut minska sin extrapolerade yta, har tråkigt nog enligt mig fallit tillbaka till sin gamla åtminstonde polerade yta. (kanske tillfälligt får man hoppas) och desutom fattat beslut som jag på inget sätt kan se gynnar sin nära omgivning samt på sikt kanske även kan få mindre charmiga konsekvenser.  Nog om det mindre charmiga och till det som glädjer mer än stjälper.

Till något betydligt mycke roligare av denna sommar, där enligt mig sammarbetet verkligen har fungerat. Jag börjar med min gamla vän från England Ian heter han, vi har genom åren sammarbetat där riktningarna inte alltid vart helt synkade, vem som bär ansvar för sådant är mindre vikigt för mig idag antagligen är vi delaktiga båda två, men att nu umgås och samtala med Ian är mycket kul och inspirerande, Ian är en intillligent och klok person som jag hyser respekt för, inte minst hans breda kunnande i ett antal intressanta frågor, vad är då förklaringen till vårt nya sammarbete och varför funkar det så bra? mitt svar är: God tydlighet i kommunikationen.

DSC_0125Ett annat sammarbete som jag känner mig otroligt glad över är mitt och Mattias Norberg’s under vår kurs Buschcraft så in i Norden, i juli som enligt mig blev lyckad pga ett flertal faktorer exempelvis en grupp av individer som samtliga hade både stor potential och motivation, andra faktorer som bra väder och tilltalande plats hjälpte också till. Men det som för min egen del var befriande var att ha en ytterst positiv och kompetent medarrangör (Mattias N) till kursen. Mattias förmåga till att lösa och se möjligheterna var otroligt befriande som jag också satte stor prägel på kursen. Att vi båda samställt ett grundprogram med stor flexibilitet behöver inte alltid uppskattas, men det som för mig upplevdes bra var att när man är två kunna få avlastning och en ny röst att lyssna till.

När det gäller det tredje sammarbetet så har Jonas Landolsi den ledande rollen tillsamman med sin fru Therese. Deras insats i den lyckade Buscraftfestivalen 2016 är riktigt stor och avgörande för dess totala resultat. Men trots det så, har det funnits en arbetsgrupp där undertecknad ingått. När det gäller framtiden så är planen och tanken att vi skall fördela arbetsbördan mera till fler i arbetsgruppen där rollfördelningen med stor säkerhet kommer att klarna mer. Det som är kul med detta är att jag med flera tror att det kommer att öka, vi kan på flera håll se hur intresset för Uteliv – Skogsliv gärna i kombination med hantverk och slöjd ökar.

Värdet av ett gott sammarbete har blivit extra tydligt under sommaren, och jag känner mig priviligerad till det fina nätverk av genuina människor som finns på nära håll och även lite längre och även de som jag ej ser eller hör ifrån så ofta .

Gläds med stor energi och framtidstro om en inspirerande höst.

01Slutligen så om ni inte har något annat för er nästa Tisdag SVT2 kl 20.30 & Miffo TV så kan ni alltid ta en titt på när undertecknad gör ett lite längre framträdande i TV-rutan, hur det går vet jag i princip lika lite som er ev tittare.(då jag inget sett av resultatet) Det kommer säkert att kunna framkalla en del skratt hos er då jag är ytterst ovan framför kameran. Så humor faktorn iaf från min sida kan säkert funka som något slags underhållningsvärde.

Vad gör ni som mest ? Lev väl i ert livsmod KRAMAR Mickl

Lämna ett svar