Kategorier
Preparations

Fiske med mersmak!

Bäckforell

Så var det dags för lite fiske ”bäckmete” riktigt kul om man har koll på grejerna, Åkte idag en tur efter att jag varit i Örnsköldsvik och monterat ner utställning ifrån museet. Det var jag och Jari som åkte och fiskade, för Jari var det första gången att fiska Bäckforell. Det fixade han utan större problem, kan vara lite lurigt om man inte gjort det tidigare.

Vi fiskade ca 1,5 timma, för att sedan börja vandra ca 1 km till bilen. Guess var mig i hälarna mest hela tiden utom de sista 500 meterna från bilen. Jag visslade men ingen respons ropade men ingen respons, underligt tyckte jag då han var mig i hälarna så nära bilen. Det vara bara att traska tillbaka och ropa och vissla med jämna mellanrum, När jag är ca 300m i från bäcken vi fiskade vid hör jag skall från en bäckravin, jag inser att han har ståndskall på något. Jag smyger mig närmare bäckravinen och inser till min förtjusning att det med stor säkerhet är Älg då jag sett en hel del daglegor i närheten. Jag lyckas se att det bläckar av något som jag bedömmer en ko med kalv ca 40 m ifrån mig på andra sidan bäcken, i min iver att få se mer så lyckas jag stöta ståndskallet och det bär i väg. Men på andra sidan efter ngn minut ser jag en ”stolt” Guess som 7, 1/2 månad ställt sina första Älgar. Vad månde det bliva av honom med den insatsen. Ca 40 min bedömmer jag att han hade ståndskall respektive lite gångstånd då jag säkert kan ha stött dem lite när jag närmade dem.

Men utan tvekan så finns där potential till något bra, men det är bara att fortsätta att uppmuntra och samtidigt ta det lite lugnt, man får gasa där det går och bromsa en aning på andra områden, vore så synd om han är för ivrig och blir skrämd, kan ta tid att läka samman sådant.

 

 

Lämna ett svar