Kategorier
Preparations

Skapa ett flytetyg

IMG_1109
Fyra pinnar på ca 1m symboliserar ytterkanten av flotten.

Är vad vi har börjat med under dagen, blir nog bra när vi får hålla på ett tag. Vilka är då vi som bygger det är Jag, Alexandra och hennes kompis Tuva-lisa som kämpar på med att bygga detta flytetyg som normalt flyter fantastiskt väl. Regnet har kommit så vi har avbrutit för tillfället men får uppta bygget när det slutar.

 

 

Nästa bild skildrar början och ”ramen” där IMG_1111
det ris som senare skall bli själva flytringen”
som också senare skall surras med ett snöre till en betydligt större flytring. Själva ramen skall även ha tre ytterligare pinnar som ger mer stadga till själva ramen.

Är otroligt effektiv när man får till det, minns en gång vid en militär övning i slutet av 1990-talet då det arrangerades en flyktövning från Tydalen i Norge till Sevedholm och Enan på Svenska sidan.  Vill minnas att de duktiga och unga officerarna byggde en flotte på liknande vis som flöt med 10 st ombord. tror de brukade ca 4 timmar för att få den sjöduglig.

Det som behövs mera än det som finns på bild är just rätt mycket av snöre och någon stor presenning för att lyfta den färdiga flytringen till, där man binder den samman med den surrade ramen

Jag tar gärna frågor på denna då det av min text och bild inte med tydlighet framgår hur den kommer att se ut.

Ha de fint och må väl / Mikael

Ps: Tror att jag snart kan få båten i Havet om än inte så där glänsande vacker, men är säker att den kommer att fylla sin funktion som god fiskebåt, Motorn går runt och skall kolla tändningen och stift plus införskaffa ett batteri sen är det bara att dra ut till havs.

 

Lämna ett svar